درباره ما

معرفی مجموعه

زندگی کردن در جامعه‌ای امن، آزاد و عدالت‌محور، که تک‌تک افراد آن در شادی و آرامشِ حقیقی و مهرورزی نسبت به یکدیگر باشند از بزرگ‌ترین آرزوهایی است که هر انسانِ آزاده‌ای در دل خود دارد. آرمانی که اکنون زیر خروارها خرابیِ حاصل از جنگ، فقر و ناعدالتی، مدفون شده و از یادها رفته است. از یاد رفتنِ این آرمان و فجایعی که به تبع آن رخ داده است، خود یکی از نتایج دور افتادنِ انسان از خالقِ خود و فراموش کردنِ هدف آفرینش می‌باشد. هدفی که خداوند، آن را به‌وسیلۀ هزاران انسانِ برگزیده‌اش در دوره‌های مختلف به گوش بشر رسانده، عدۀ اندکی به آن گوش جان سپرده‌اند و بسیاری نیز از آن روی‌گردان شده‌اند. روی‌گردانی انسان از هدفی که برایش خلق شده است، دامن جامعۀ جهانی را به رذایل اخلاقی و پست‌ترین شیوه‌های زندگی آلوده کرده و نتیجتاً او را از معشوق حقیقیِ خود یعنی خداوند رحمان و رحیم دور کرده است.

این در حالی است که کسی که والاترین الگوی زندگیِ انسانی است و در تمام ادیان الهی و غیر الهی به‌عنوان آخرین نمایندۀ خداوند بر زمین وعده داده شده، در بین ما هست اما در زندگیِ ما نیست. او نجات‌دهندۀ بشریت از تاریکیِ نادانی، تعصبِ جاهلی، فقرِ مادی و معنوی، بی‌پناهی و سردرگمی و مهم‌تر از همه رسانندۀ انسان‌ها به هدف والای خلقت و سعادت ابدی است، اما جامعۀ جهانی بر اثر بی‌توجهی، نادانی و دشمنی، خود را از داشتنِ او محروم کرده و روزبه‌روز در حال بیشتر فرو رفتن در خودفراموشی است.

مؤسسۀ منتظران منجی علیه‌السلام، با هدف والای شناساندنِ منجیِ عالم به همۀ مردم جهان و معرفیِ او به‌عنوان مهم‌ترین نیاز انسان برای زیستن در حیاتِ انسانی، و همچنین شناساندنِ متخصصانِ زندگیِ الهی یعنی اهل‌بیت علیهم‌السلام به جامعۀ جهانی، در سال 1383 هجری شمسی به مدیریت استاد محمد شجاعی تأسیس گردید.

رسیدن به این هدفِ متعالی، در گام اول نیازمند نشان دادنِ نمونۀ کوچکی از سبک زندگیِ انسانی به مردم است؛ سبکی که در سایۀ رهبری «انسانِ کامل» در مقیاس جهانی به وجود خواهد آمد. برداشتنِ این گام بسیار مهم میسر نخواهد بود جز با شناخت ماهیت حقیقیِ انسان و دانستنِ نیازها و قابلیت‌های او.

جای خوش‌وقتی است که بگوییم مؤسسۀ منتظران منجی علیه‌السلام، به پشتوانۀ حدود چهل سال پژوهش‌گریِ استاد محمد شجاعی در آموزه‌های متعالی اسلام ناب، دارای منابع محتواییِ گسترده و عمیق در حوزۀ دانشِ «انسان‌شناسی» و «سبک زندگی انسانی» می‌باشد و سعی نموده است با تمرکز بر چهار محور مبناییِ علوم انسانی، با تولید محتوایی در شأن انسانیتِ انسان، گامی مؤثر در راستای رشد و بلوغ اندیشۀ انسانی و در نهایت رسیدن به آن الگوی کامل انسانیت بردارد. این چهار محور عبارتند از:

  1. انسان‌شناسی
  2. سبک زندگی انسانی
  3. مهارت‌های معنوی
  4. مباحث توحیدی

مؤسسۀ منتظران منجی علیه‌السلام، با تلاش‌های شبانه‌روزیِ مدیریت دغدغه‌مند خود و طی رهنمودهای ایشان توانسته است طی سال‌های فعالیت خود در راستای تولید و نشر محتوای انسانی، فرم‌های خلاقانه و تازه را به خدمت گرفته و مسیری نو در انسان‌شناسیِ الهی را به جامعۀ انسانی معرفی کند. مسیری که انسان را به شناختی حقیقی از وجود خود رسانده و او را قادر خواهد کرد با مدیریت خویشتن در بزنگاه بحران‌های مختلفی همچون حسادت‌ها، ناامیدی‌ها، افسردگی‌ها، عصبانیت‌ها، هیجان‌ها، خیانت‌ها، تنش‌ها، تکبرها، احساس شکست‌ها و سایر معضلات فردی و اجتماعی، از ارزش‌های متعالی و انسانیِ خود محافظت کرده و از افتادن در دام این بحران‌ها نجات یابد.

مؤسسۀ منتظران منجی علیه‌السلام مفتخر است که به‌عنوان یکی از پیش‌گامان اشاعۀ منجی‌گرایی و ترویج سبک زندگیِ مهدوی، بسیاری از مخاطبان خود را با رایحۀ روح‌نواز زیستن در جامعۀ متعالی و آرمانی مهدوی آشنا کرده و روحیۀ منجی‌خواهی را در زندگیِ آنان حکم‌فرما کند.

از مجموعه فعالیت‌های مؤسسۀ منتظران منجی علیه‌السلام می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های رایگان و عمومی در شاخه‌های گوناگون انسان‌شناسی
  2. برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های رایگان و عمومی با محوریت سبک زندگی انسانی
  3. برگزاری اردوهای چندروزه با محوریت کسب مهارت‌های معنوی
  4. برگزاری اردوهای یک‌هفته‌ای با محوریت انتقال آسان مفاهیم توحیدی
  5. برگزاری همایش‌های تعاملی با سایر نهادهای فعال در زمینه‌های انسان‌شناسی و سبک زندگی انسانی در داخل و خارج از کشور
  6. برگزاری نمایشگاه‌های متنوع با محوریت سبک زندگی انسانی در داخل و خارج از کشور
  7. تألیف کتاب و مقاله در حوزه‌های ذکر شده به 14 زبان زندۀ دنیا
  8. ارائۀ خدمات مشاوره و طرح راه‌کارهای مبنایی بر اساس دانش انسان‌شناسی در جهت حل اختلافات خانوادگی، اجتماعی، ارتباطی، عاطفی، معنوی و … .
  9. ارائۀ برنامۀ اختصاصی به افراد برای بهبود سبک زندگی فردی و اجتماعی
  10. تولید و نشر کتاب داستان و شعر برای کودکان و همچنین تولید و نشر کتاب‌های جیبی بزرگسال با محوریت انسان‌شناسی و سبک زندگی انسانی
  11. تولید محتوای رسانه‌ای اعم از پادکست، ویدئوکلیپ، موشن، انیمیشن، پوسترهای نمایشگاهی، تیزرهای تبلیغاتی برای تلویزیون‌های شهری، گزارش‌های مردمی و … در دو بخش داخلی و بین‌المللی
  12. تولید موسیقی بی‌کلام و همچنین موسیقیِ باکلام به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی با محوریت سبک زندگی انسانی
  13. تهیۀ فیلم مستند با موضوعات سبک زندگی انسانی در دو بخش داخلی و بین‌المللی
  14. تولید ویدئوموزیک برای موسیقی‌های تولید شدۀ مؤسسه
  15. برگزاری سالانۀ جشنوارۀ بین‌المللی «انسانِ تمام» در شاخه‌های مختلف هنری
  16. تشکیل «جامعۀ پزشکان مهدوی» و انجام فعالیت‌های خیریۀ پزشکی و درمانی برای محرومین و افراد کم‌برخوردار
  17. تشکیل «جامعۀ معلمان مهدوی» و آموزش مفاهیم انسا‌ن‌شناسی به معلمان و مربیان سراسر کشور طی برگزاری دوره‌های آموزشی ضمن خدمت برای آنان، جهت پرورش نسلی که به ابزار خودشناسی مجهز باشد
  18. برگزاری کلاس‌های آموزشی خیریه برای دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار
  19. جذب کمک‌های مردمی و تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی و فرهنگی در بین افراد کم‌برخوردار.

برای مشاهدۀ فعالیت‌های انجام شده و دریافت تولیدات محتوایی و رسانه‌ایِ مؤسسۀ منتظران منجی علیه‌السلام می‌توانید از تیتر اول همین وب‌سایت تحت عنوان «باهم بیاموزیم» وارد صفحۀ مربوطه شوید. همچنین می‌توانید تولیدات رسانه‌ایِ مؤسسه را در صفحات رسمی «استاد محمد شجاعی» در شبکه‌های اجتماعی جستجو کرده و آنها را در اختیار داشته باشید.

مختصری از زندگیِ استاد محمد شجاعی

تحصیلات

محمد شجاعی در سال 1343 در خانواده‌ای مذهبی و دین‌مدار در شهر ری متولد شد و دوران تحصیلات ابتدایی تا متوسطه را در همان شهر به پایان رساند. ایشان پس از اتمام دورۀ تحصیلات متوسطه، به دلیل اشتیاق فراوان به علوم دینی، وارد حوزۀ علمیه شد و سال‌ها زیر نظر استاد برجستۀ حوزه، آیت‌الله مجتهدی تهرانی، تحصیل علم کرد.

ایشان همین‌طور به‌طور پیوسته از محضر علمای شاخصی چون علامه حسن‌زاده آملی، آیت‌الله جوادی آملی، آیت‌الله انصاری شیرازی، آیت‌الله ممدوحی که از شاگران مرحوم آیت‌الله بهجت بودند، حاج آقا امامی و مرحوم آقای دولابی کسب فیض نموده و هم اکنون دارای رتبۀ اجتهاد در فقه اسلامی است.

استاد محمد شجاعی، به موازات بهره‌گیری از محضر استادان برجستۀ معارف الهی، در دانشگاه نیز با گذراندنِ دورۀ کارشناسی در رشتۀ فلسفه و احراز کارشناسی ارشد در علوم قرآنی، پایه‌های استدلالیِ آموخته‌های خود را مستحکم نموده و به‌تدریج به شیوۀ بیان ویژۀ خود نزدیک و نزدیک‌تر شد.

دوران دفاع مقدس

هم‌زمانیِ اشتغال به تحصیل معارف الهی و تحمیل جنگ به ایران اسلامی در سال 59، او را در مدرسۀ علمیه متوقف نکرد و هم‌گام و هم‌دوش رزمندگان به میدان جنگ پا گذاشت. در دوران هشت سال جنگ تحمیلی با توجه به روحیۀ جسورانه و شجاعتِ خود، مسئولیت‌های خطیری را در عملیات‌های شناسایی و تخریب بر عهده گرفت.

ویژگیِ دیدگاهِ استاد شجاعی در مواجهه با تعالیم اسلام و ارائۀ آنها به مخاطب

استاد شجاعی مباحث مربوط به شریعت اسلام را با رویکردی کاملاً کاربردی، به زندگیِ روزمره پیوند می‌دهد و همین نگاه موجب شده است تا اقشار مختلفی از مردم، که بیشترِ آنان را جوانان تشکیل می‌دهند، مجذوب  مسائلِ فطری دین شده و سبک زندگی اسلامی را انتخاب کنند. این رویکردِ کاربردی، که ریشه در مباحث مهم انسان‌شناسی دارد، به زبانی ساده و روان تعریفی جامع از بُعد انسانیِ انسان ارائه می‌دهد. همین تعریفِ جامع از بُعد انسانی، که از سوی مکاتب مختلفِ بشری مورد غفلت قرار گرفته، راهِ روشنی را پیشِ روی انسان حقیقت‌جو باز کرده است.

تعریف انسان از دیدگاه استاد شجاعی

در این تعریف، انسان آغازی دارد و پایانی ندارد. یعنی انسان موجودی است که در بازۀ زمانیِ «از تولد تا بی‌نهایت» زیست می‌کند و این بی‌نهایتی یکی از ویژگی‌های مهمِ بُعد انسانی است که او را از دیگر موجودات دنیا متمایز می‌کند. در این دیدگاه، هر انسان در دورۀ زیست خود با دو تولد روبه‌روست. تولد اول مربوط به پا گذاشتن به دنیاست که آغازیست برای زندگیِ نهایتاً چندده‌ساله و با وفات به پایان می‌رسد. وفات، که به معنی انتقال از جایی به جای دیگر است، خود آغازی است برای قدم نهادن در عالمِ آخرت که دیگر پایانی ندارد. این وفات همان تولد دوم انسان است به زندگیِ جاویدان و بی‌نهایت در عالمِ آخرت. در این دیدگاه انسان با وفات نه‌تنها به پایان نمی‌رسد بلکه تازه زندگیِ حقیقیِ او آغاز می‌شود.

یک ویژگی خاص

یکی از نکات مهم و قابل تأمل در آموزه‌های استاد شجاعی این است که بیان می‌کند زندگی در هر کدام از این دو عالَم نیازمند ابزارهای ویژه‌ایست که فقدان یا نقص آن، انسان را با محدودیت روبه‌رو می‌کند. ابزارهای مورد نیاز برای هر مرحله، در دوره‌ای کوتاه قبل از ورود به آن، ساخته می‌شود. انسان برای زندگی در دنیا، نیازمند بدنی سالم است که بتواند با شرایط زیستیِ دنیا هماهنگ شود. این بدن مجموعه‌ایست از عضوها و دستگاه‌های مختلف که هر کدام برای کاری مشخص در دنیا، از پیش طراحی شده است. این اعضا و دستگاه‌ها که ابزارهای زندگیِ انسان در دنیا هستند، همگی در مرحلۀ جنینی در رَحِم مادر به وجود می‌آیند. زندگی در آخرت نیز نیازمند ابزارهایی است که متناسب با بی‌نهایت بودنِ آخرت باشند. این جاودانگی مربوط به مرتبه‌ای از حیات است که مخصوص بُعد معنوی انسان است که از آن به «کودکِ عزیز روان» تعبیر می‌شود.

رَحِم دنیا

کودکِ عزیز روان، همان حقیقتِ انسان است که همان‌طور که از نامش پیداست نیازمندِ توجه، تغذیه و پرورش است تا بتواند برای زندگی در عالم آخرت به بلوغ برسد. عدم بلوغ این کودک، که همان جان و روانِ آدمی است، به معنیِ عدم هماهنگی با شرایط زیستیِ عالم آخرت است. این عدم هماهنگی یعنی دچار محدودیت و عذاب شدن. در حقیقت آنچه که از آن به‌عنوان بهشت یا جهنم نام برده می‌شود، هر دو محصول و نتیجۀ هماهنگی یا عدم هماهنگی با عالمِ آخرت است. کسی که بُعد انسانیِ خود را متناسب با ویژگی‌ها و شرایط آخرت فراهم کرده باشد قادر خواهد بود از امکاناتِ بی‌نهایتِ زندگی در آخرت لذت ببرد و کسی که خود را با آن شرایط تطابق نداده باشد به میزان آن عدم تطابق دچار رنج و حِرمان خواهد بود. از آنجایی که فرصت زندگی در دنیا به منظور هماهنگ شدن با شرایط زیستیِ آخرت است، پس دنیا همچون رحِمِ مادر که بدنِ انسان را می‌سازد قابلیت سازندگیِ روح و روانِ انسان را دارد و این یعنی دنیا رحِمِ دومِ انسان است.

نظریۀ نسبت

تشابهی که میانِ کاربرد این دو رحِم و رابطه‌شان با دو عالم بعدی وجود دارد، منجر به ارائۀ «نظریۀ نسبت» گردیده که مبنای بسیاری از آموزه‌های استاد شجاعی قرار گرفته است. مبنای این نظریه حدیثی از پیامبر اسلام است بدین عبارت که: «مثَل مؤمن در این دنیا، حکایت جنین در رَحِم مادر است…». طبق این نظریه «همان نسبتی که میان رَحِمِ مادر و دنیا وجود دارد بین دنیا و آخرت نیز برقرار است» و برای فهم بسیاری از مسائل مربوط به وفات و عالمِ آخرت، باید به کنش‌ها و واکنش‌های جنین در دورانِ رحِمی و تولد او به دنیا توجه کرد.

اتفاقاتی که برای جنین در دورۀ چندماهۀ رَحِمی می‌افتد، منجر به پنج نوع تولدِ متفاوت می‌شود. این پنج نوع تولد عبارتند از تولدهای «سالم، سالمِ قوی، ضعیف، بیمار، معیوب». هر تولدی به جز تولدهای سالم و سالمِ قوی، یعنی عدم هماهنگی با شرایط زیستیِ دنیا و در نتیجه، تحمل رنج درمان، قرار گرفتن در محدودیت، عذاب و در برخی موارد پایان حیات دنیایی.

جهنم در دیدگاه استاد

این نظریۀ استاد محمد شجاعی بیان می‌کند که همانندِ جنینِ در رحِمِ مادر، روح و روانِ انسان نیز در رحِمِ دنیا این فرصت را دارد تا خود را آمادۀ زیستن در عالم آخرت کند و ابزارهای لازم را در وجود خود ایجاد کرده و پرورش بدهد تا با یکی از دو نوع تولدِ «سالم» یا «سالمِ قوی» به عالمِ آخرت متولد شود. در مورد روانِ انسان نیز تولدهای ضعیف، بیمار و معیوب ممکن است اتفاق بیفتد که در این صورت او را از بهره‌مندی از امکاناتِ بی‌نهایت پیشرفتۀ آخرت محروم می‌کند. نامِ دیگرِ این محرومیت از نعمت‌های آخرتی «جهنم» است. بدین ترتیب جهنم یعنی عدم هماهنگیِ انسان با امکانات و نعمت‌های بی‌کرانِ بهشت.

از این منظر، تمام دستورات دین که ذیل احکامِ واجب، مستحب، حرام، مکروه و مباح قرار می‌گیرند، هدفی جز فراهم کردنِ شرایط مناسب برای انسان در دورانِ رحِمیِ دنیا ندارند. انسان با پذیرش دین و قرار دادنِ خود در چارچوبِ دستوراتِ الهی، در حقیقت شرایط را برای رشد بُعد معنوی خود فراهم می‌کند، چراکه قرار است پس از چند سال، به آخرت متولد شود و زندگی بی‌نهایت خود را در آن عالَم ادامه بدهد. بنابراین، مخاطبِ اصلیِ خداوند در وضع احکامِ دینی، بُعد معنویِ انسان یا همان نفخۀ الهیِ دمیده شده در کالبد خاکیِ انسان است.

بازتاب دغدغۀ انسان‌پروری استاد شجاعی در آیینۀ کلاس‌های آموزشی

با توجه به آنچه گفته شد و نقش اساسیِ دنیا در تأمین سعادت ابدیِ انسان، تمام افکار و عقاید، انتخاب‌ها، رابطه‌ها و رفتار انسان معنایی به گسترۀ ابدیت به خود می‌گیرند؛ چراکه هر کدام از این‌ها در حال ساخت قسمتی از آخرت و وجود آخرتیِ انسان است. بدین ترتیب هر مؤلفه و رابطه‌ای که در زندگی پیشِ روی انسان است اعم از تحصیل، درآمدزایی، دوستی، ازدواج، فرزندآوری، عبادت و تفکر، و مسائلی همچون خواب و خوراک دارای اهمیت است و انسان را نیازمند کسب مهارت در مواجهه با هر کدام می‌کند. از همین روست که استاد محمد شجاعی طی سی سال گذشته همواره به برگزاری سلسله کلاس‌های عمومی و رایگان پرداخته تا این مهارت‌ها را به صورت گسترده ترویج نمایند.

لازم به گفتن است که صوت تمامیِ کلاس‌های برگزار شده به‌صورت مجموعه‌ای از این قسمت(لینک) در دسترس مخاطبان عزیز بوده که برخی از آن‌ها به همراهی توضیحی اجمالی از محتوای آن عبارتند از:

–   دوره‌هایی با موضوع کلیِ «انسان‌شناسی» (فهم اینکه حقیقتِ انسان چیست و کیست؟ جایگاه او در نظام خلقت کجاست؟ مقصد و منتهایش چیست؟ و … )

–  «دشمن‌شناسی» (شناخت آشکارترین دشمنِ انسان یعنی شیطان و آشنا شدن با فلسفۀ وجودی شیطان، مکانیسم عمل او، نشانه‌های عناد او با انسان، نحوۀ مقابله با او و پاسخ به ده‌ها سؤال دیگر دربارۀ شیطان)

–  «خانوادۀ آسمانی» (اصالت انسان به جان و روان اوست نه بدن مادی، و همان‌طور که بدن و جسم ما خاستگاه و خانواده‌ای دارد جان ما نیز خانواده‌ای دارد که در این دوره با آن آشنا می‌شویم)

و برگزاری دوره‌هایی کاربردی برای داشتنِ زندگیِ فردی و اجتماعی سازنده با موضوعات ویژه همچون

–  «میثاق مقدس» (شناخت صحیح معیارهای انتخاب همسر و روان‌شناسی ازدواج)

–  «همسران جوان» (بررسیِ نقش و وظایف مرد و زن در رشد و استحکام خانواده)

–  «مهارت‌های زندگی» (آشنایی با مهارت‌های «اقتصادی»، «عاطفی و اخلاقی» و «معنوی» برای ارتقای کیفیت زندگی)

–  «تربیت کودک» (تربیت فطری و پرورش ظرفیت نامحدود انسان)

–  «عزت» (شناساییِ عزتِ حقیقی و نقش آن در زندگیِ دنیایی و سعادت ابدی)

–  «راه‌های مبارزه با غم» (معرفیِ غم و نقش آن در تخریب زندگیِ آخرتی و آشنایی با راه‌های برطرف‌کنندۀ آن)

–  «مهندسی آرزوها» (همۀ شخصیت انسان به دل اوست و همه‌کارۀ دل انسان، آرزوهای او هستند. در این دوره با چینش و مدیریت صحیح آرزوها آشنا می‌شویم)

موارد متنوع دیگری در ساحت اعتقادات و سبک زندگی انسانی همچون «شرح زیارت جامعۀ کبیره»، «شرح زیارت عاشورا»، «تنبلی و بی‌حوصلگی»، «سکوت و جدل» و بسیاری دیگر موضوع کلاس درس و بحث استاد شجاعی قرار گرفته‌اند که از ذکر نام همۀ آنها صرف نظر کرده و مخاطبان گرامی را برای آشناییِ بیشتر با این کلاس‌ها و دوره‌ها به این صفحه (لینک) ارجاع می‌دهیم.

شایان ذکر است که این کلاس‌ها در نقاط مختلف ایران از جمله شهرهای تهران، قم، ورامین، کرج، شهر ری، مشهد، اصفهان، یزد و ساری و رشت برگزار شده و می‌شود.

فعالیت‌های بین‌المللی

علاوه بر فعالیت‌های ذکر شده در داخل ایران، به دلیل فطری، انسانی و شیوا بودن مفاهیم ذکر شده در اندیشۀ استاد شجاعی ایشان همواره مورد توجه گروه‌های مختلف دانشمندان، محققان و سایر افراد حقیقت‌جو در خارج از کشور نیز بوده و شماری از فعالیت‌های ایشان به شرح زیر است:

–  «برگزاری کارگاه های انسان شناسی در خارج از کشور برای فعالان فرهنگی، حوزوی و مسلمانان کشورهای خارجی.

–  «برگزاری چندین همایش بین المللی در داخل و خارج از کشور در زمینه معرفت افزایی.

–  «چاپ بیش از 300 هزار جلد کتاب و بروشور و جزوه در حوزه بین الملل.

–  «سخنرانی درجمع اساتید دانشگاه اروپا با موضوع روانشناسی فلسفه و علوم تربیتی (۹ کشور)

–  « سخنرانی با موضوع خودشناسی در جمع حزب‌الله لبنان، سوریه و عراق، روسیه، ترکیه، هندوستان

–  «برنامه دهی به طلاب خارجی در داخل ایران.

–  «سخنرانی با موضوع خانواده آسمانی و شرح زیارت جامعه کبیره در شبکه ماهواره‌ای ولایت (۷۰۰ ساعت)

آثار مکتوب استاد محمد شجاعی

آثار مکتوب به قلم استاد محمد شجاعی شامل 12 جلد کتاب است که عبارتند از:

  1. آشتی با امام زمان علیه‌السلام
  2. ضرورت خودشناسی و مطالعات انسانی
  3. عزادار حقیقی (مراتب پنج‌گانۀ سیر و سلوک عزادار)
  4. فرد و جامعۀ متعالی (توصیه‌های امام رضا علیه‌السلام به شیعیان، به نقل از حضرت عبدالعظیم سلام‌الله‌علیه)
  5. درّ و صدف (بحثی دینی، اجتماعی، سیاسی دربارۀ حجاب)
  6. صلوات؛ ذکر اعظم
  7. بازتاب نور (ترجمه و شرح مختصر خطبۀ توحیدی امام رضا علیه‌السلام)
  8. اربعین؛ حماسۀ ظهور
  9. بشارتهای اربعین
  10. مصلحِ برگزیده
  11. پرتوی از اسرار روزه
  12. کشتۀ اشک (امام حسین علیه‌السلام در آینۀ روایات و کلام بزرگان اهل سنت)

برای آشناییِ بیشتر با محتوای هر کدام از آثار قلمیِ استاد شجاعی به این قسمت (لینک) مراجعه بفرمایید.

همچنین مجموعه‌ای از سخنرانی‌های ایشان در موضوعات مختلف با حفظ شیوۀ بیان استاد محمد شجاعی، به صورت مکتوب پیاده‌سازی شده که تحت عنوان «مجموعۀ بیان» به چاپ رسیده است. از جملۀ این کتاب‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مقام عرشی فاطمۀ زهرا سلام‌الله‌علیها
  2. نقش انسان در تقدیرات شب قدر
  3. مهندسیِ فرهنگی
  4. مهندسیِ فکر
  5. سکوت و جدل
  6. مهندسیِ آرزوها

نمایندگان ما در استان‌های زیر، آمادۀ پاسخگویی به سؤالات و همچنین ارائۀ برخی خدمات و محصولات مؤسسه به مراجعان محترم می‌باشند:

  • نمایندگی قم: روبروی بیت امام “رحمة الله علیه”، معلم 10، کوچه 6، اولین فرعی سمت چپ، پلاک 6، ساختمان بهار، تلفن: 02537742543
  • نمایندگی رشت: بلوار شهیدانصاری، خیابان ارشاد، مؤسسۀ پزشکی مهر، طبقه ۴، شماره تماس: 01333764260
  • نمایندگی یزد: خیابان حضرت مهدی<عج> کوچه۳۳ (کوچه کمیته امداد) کوچه شهید اشترزاده۳ کوچه شهید خورشید نام (کوچه اول سمت چپ) پلاک ۸۲

           شماره تماس: 03536254054  – ۰۹۳۶۳۵۳۸۳۰۸ (واحد خانم‌ها)، ۰۹۱۰۹۸۳۸۳۰۸ (واحد آقایان)

  • نمایندگی اصفهان: خیابان کمال نبش کوچه 20، شماره تماس: 09013764429
  • نمایندگی مشهد: خیابان دانشگاه، بین دانشگاه ۱۸ و ۲۰، روبه‌روی سینما هویزه، پلاک ۲۹۶، شماره تماس: 09155575772
  • نمایندگی شیراز: بلوارپاسداران (زرهی)، روبه‌روی کوچۀ 60، ساختمان آیدا و سارا، طبقه 3، واحد 9، کلینیک جوان، شماره تماس: 09029025205